İçeriğe geç

Kastamonu Araç Ismi Nereden Gelmiştir

Kastamonu araç hangi Türk boyundan?

Kastamonu’da Avşar aşiretinden en çok etkilenen yerler şunlardır: Tosya’nın merkez köyleri, Taşköprü, Devrekani, Çözüm, Kastamonu ve Küre ilçesinin güney kesimleri.

Arac nerenin ilçesidir?

Araba ilçesi, Karadeniz Bölgesi’nin Batı Karadeniz bölümünde, Karabük ilinin Safranbolu ilçesi ile Kastamonu arasında kalan bir ilçedir. Doğusunda Kastamonu ve İhsangazi ilçeleri, batısında Safranbolu, kuzeyinde Daday, güneyinde ise Kurşunlu ve Çerkeş ilçeleri bulunmaktadır.

Kastamonu araç kaçıncı bölge?

Araç, KastamonuAraçCoğrafi BölgeKaradeniz BölgesiKöy Sayısı119İdareKaymakamEmin Cevat Miktar19 satır daha

Kastamonu Araç Kaymakamı kimdir?

Kaymakamımız Sayın Emrah BAYRAM, Belediye Başkanımız Sayın Süleyman YAZKAN ve İlçe Protokolümüz; 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen yemek programında kahraman gazilerimizle bir araya geldi.

Salur boyu Alevi mi?

Bunların hemen hepsi Türkmen (Oğuz) kökenli Alevilerdir. Öyle ki Tokat’ta -Dodurga’dan Salur’a kadar- Afşar’dan Kınık’a kadar 24 Oğuz boyunun hemen hepsinde Aleviler yaşamaktadır.

Kastamonu’nun kökeni nedir?

Başka bir görüşe göre ise Kastamonu şehri, Gas ve Tumanna kelimelerinin birleşiminden adını almıştır. Gaslar veya daha iyi bilinen adıyla Kaşkalar, Kastamonu’nun ilk yerleşimcileri arasındaydı. Tumanna, o dönemde Kastamonu’da bulunan bir şehrin/bölgenin adıdır. Bu iki kelimenin birleşimi zamanla Kastamonu biçimini almıştır.

Araç ismi nereden gelir?

Araç’ın Karadeniz ile iç bölgeler arasında ticari ve insani bağlantılar sağlayan kervanların kullandığı önemli bir yol üzerinde bulunması ilçenin “Arac” adını almasına neden olmuştur. Araç adı ilk olarak Candaroğulları dönemine ait belgelerde görülmektedir.

Araç neye denir?

“Ara” kelimesinden türetilen vehicle kelimesi tamamen Türkçedir. Bir işi yapmak için kullanılan tüm araçlara tools denir. Bu kelime aynı zamanda automobile kelimesinin kısaltması olarak da kullanılır. Kelime birçok deyim ve kalıplaşmış ifadede kullanılır.

Kastamonu’nun en büyük ilçesi hangisidir?

Merkez İlçe, hem nüfus yoğunluğu hem de alan bakımından şehrin en büyük ilçesidir. Abana İlçesi alan bakımından en küçük ilçe olmasına rağmen kıyı şeridiyle dikkat çekmektedir. Ağlı en az nüfusa sahip ilçedir. Kastamonu ilçeleri coğrafi konumlarına bağlı olarak farklı iklim özelliklerine sahiptir.

Kastamonu araç nüfusu kaç?

Nüfusu 18.122 olan Kastamonu Araç, hem doğal güzellikleri hem de tarihi zenginlikleriyle bilinmektedir. Araç nüfusunun %50,96’sı erkek, %49,04’ü ise kadındır.

Kastamonu’nun kaç köyü var?

Kastamonuİlçe sayısı:19Belediye sayısı:20Şehir sayısı:0Köy sayısı:1054

Kastamonu’da hangi dağlar var?

Ayrı ayrı: Yaralıgöz Dağı (1985 m), Göynük Dağı (1770 m), Dikmen Dağı (1471 m), Kurtgirmez Dağı (1450 m), Guruh Dağı (1493 m), Ballıdağ (1400 m), Isırganlı Dağı, Harami Dağı ve Elek Dağı önemli yükseltilerdir. İlin güneyinde Ilgaz Dağı yer almaktadır.

Kastamonu yeni valisi kim?

Sayın Valimiz, İstanbul Şile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne atanan Gıda Kontrol Laboratuvarı Başkanı Ramazan KONUŞKAN’ı makamına kabul eden Meftun DALLI’yi makamına uğurladı. Sayın Valimiz Meftun DALLI, kendisine bugüne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, yeni görevinde başarılar diledi.

Mustafa Arslanşahin kimdir?

Mustafa ARSLANŞAHİN ilk ve orta öğrenimini Denizli’de aldı. Lisans eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde tamamladı. 2019 yılında İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Sınavı’nı kazandı. Çorum Kaymakam adayı olarak göreve başladı.

Osman Sak kimdir?

Yeni Kaymakamımız Osman Sak; 1985 yılında Gaziantep’te doğdu. Sak, Bursa’nın Kestel ve Kırklareli Kaymakamlıklarında Kaymakam Yardımcısı olarak görev yaptı. Konya-Çeltik ve Denizli-Bozkurt Kaymakamlığı yaptıktan sonra en son Karabük’te Vali Yardımcısı olarak görev yaptı.

Kastamonu hangi Oğuz boyundandır?

Kayıtlara göre 16. yüzyılda Kastamonu Sancağı’nda Avşar (Afşar) isminde 9 yerleşim yeri vardı. Bu yüzyılda Kastamonu Sancağı’ndaki Oğuz boyları arasında yerleşim yeri isimlerinin çoğunun Avşar (Afşar) boyuna ait olması dikkat çekici bir bulgudur.

Kastamonu Daday hangi Türk boyu?

Bu aile Oğuzların Bozoklar kolunun Kayı soyundan gelmektedir. Kayı topluluğu aynı zamanda Selçuklular döneminde Kastamonu ile Ankara arasında yerleşik otuz bin çadırlık Türkmen grubuna aittir. Bu aileden bilinen ve Beylerbeyi olarak bilinen Emir Hüsamettin Çoban Bey, Eflani-Daday ile Kastamonu arasında yerleşiktir.

Kastamonu hangi beylik?

Şemsettin Yaman Candar’ın ölümünden sonra Kastamonu 1309 yılında Süleyman Paşa tarafından yeniden fethedilmiş, toprakları genişletilmiş, “Candaroğulları Beyliği” kurulmuş ve çobanlık dönemi sona ermiştir.

Kastamonu çatalzeytin hangi Türk boyundandır?

Batı Karadeniz Bölgesi’nde Kastamonu’nun Tosya ve Çatalzeytin ilçelerinde “Çepni” adında bu aşiretin insanlarının yaşadığı bir köy de vardır. Bolu merkezde ve Mudurnu ilçesinde birer Çepni köyü vardır. Bugün Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki nüfusları 2.000’dir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir