İçeriğe geç

Bartınlıca Açay Ne Demek

Gavuç ne demek?

Bunalmış: Ağır nesneleri kaldırırken veya taşırken idrar yapmada zorluk. Merdivenlerden yukarı bu kadar ağırlık taşıyacağım için heyecanlıydım. • Üzgün: Hasta hissetmek.

Geben ne demek Ankara?

hamile: yabancı. (Gebenner, “Yabancılar bunu anlamamalı” ifadesini yorumluyor). hamile s. <(ar. kebş, “ram” kelimesinden) aptal, aptal, aptal.

Cındık ne demek?

cındık: Azıcık, azıcık, çok küçük. Slime/Chiymuk: Çatal. Cilbat: Sulama sırasını düzenleyen su bekçisi.

Güsvent ne demek?

Güsvent, eski nesil şehirli kadınlara verilen bir isimdir.

Gılcır ne demek?

Gilcir; Fıtık anlamına gelir ve fıtık, bağırsağın aşırı yüklenmesi sonucu karın zarını delerek kasık bölgesinden dışarı doğru çıkıntı yapmasıdır. !!13 Nisan 2015

Cıvır ne demek?

Geçmişi gizle Geçmiş detayları Geçmişi temizle Geçmiş: civır.

Zarbo nedir?

Bir babanın sözlüğünden – Zarbo: Polis.

Kakmuk ne demek?

Kakmuk: yumruk. Kalem tutucu: baca. Kalez: Çürük fındık tanesi.

Bozalak nedir?

Bozlak, Türk halk edebiyatında uzun bir ezgi türüdür. Temaları kabile savaşları, kan davaları ve aşk maceralarıdır. Orta Anadolu bölgelerinde söylenir.

Soğan erkeği ne demek argo?

Halen birçok yerde; haziran ayından temmuz ayına kadar, özellikle yükseltilmiş bahçelerde bulunur… En çok ‘Soğan Adam’ olarak tanınır ve halk arasında ‘Bizim Paşa hâlâ Soğan Adam’ olarak anılır; bu, küçük erkek çocuklarına bahşedilen erkekliği ifade eder.

Gavvas kelime ne demek?

(ﻏﻮّﺍﺹ) i. (ġavṣ ar. “suya dalmak” fiilinden, ġavvāṣ) dalgıç: Gavvâs-ı ma’rifet sahibi olmayan kimse akıllı (Fuzûlî) değildir.

Güvâh ne demek?

(ﮔﻮﺍﻫﻰ) i. (Farsça guvāh ve guvāhі ile і mastar eki) şahitlik, beyan: İlahî varlığın önermesi / Yek-zeban arz-ı güvâhî iken (Recâîzâde M. Ekrem).

Güta ne demek?

Gutta-perka, poliizopren’in (kauçuğun) trans izomeridir. Doğal kauçuktan daha sert, daha kırılgan ve daha az elastiktir.

Gavvâs ne demek?

(ﻏﻮّﺍﺹ) i. (ġavṣ ar. “suya dalmak” fiilinden, ġavvāṣ) dalgıç: Gavvâs-ı ma’rifet sahibi olmayan kimse akıllı (Fuzûlî) değildir.

Gavarit ne demek?

Говорить [gavaRİt’]: Konuşmak. Бегать [BEgat’]: koşmak.

Gardeş ne demek?

Kardeş fedakarlık demektir, güven demektir, inancın simgesidir, vatanseverlik demektir. Kısacası Sivaslı olmak demektir.

Gavvad ne demek?

Kubbealtı Sözlüğü (ﻗﻮّﺍﺩ) i. (Ar. ḳavvād) Kavat kelimesinin eski metinlerde görülen asıl şekli.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Gazikent Escort