İçeriğe geç

Abra Nedir Tdk

Abra kelimesi ne demek?

Abra: (Ab/Ap/Av) kökünden türemiştir. Abramak fiili deniz araçlarını yönetmek anlamına gelir. Kelimenin denizle bağlantısı açıktır. Aparmak ele geçirmek, götürmek anlamına gelir.

Abra hangi dilde?

Abra, kadabra Aramice’de “sözümle yaratıyorum” anlamına geliyor.

Apre ne demek TDK?

Kumaş ve deriyi, geçirecekleri işlemlere hazırlamak amacıyla yapılan temizleme, cilalama, düzeltme gibi işlemlere apre denir.

Apriori nedir TDK?

A priori tam anlamıyla “önce” anlamına gelir. Ancak, yaygın olarak kullanıldığı felsefede, deneyimden önce gelen anlamında bir klişe haline gelmiştir. A posteriori’nin, yani deneyimden sonra olanın tam tersidir.

Abra ne ismi?

Ermeniceden dilimize geçen abra kelimesi hem sözlükte hem de mecaz anlamda kullanılır. Bir şeyin ne kadar ağırlıkta olduğunu belirlemek için bir terazide kullanılan ek ağırlıklara abra denir. Abra, tartılan ürünün türüne bağlı olarak bir demir parçası veya taş olabilir.

Abraq ad habra ne demek?

Etimoloji. Kelimenin kökenine dair teorilerden biri, kelimenin Aramice אברא כדברא Avra ​​​​​​Kedabra ifadesinden geldiğini ve “Söylediğimi yaratacağım” anlamına geldiğini söylüyor.

Abra Kadabra hangi dilde?

Aramice bir kelimedir. Abra: “Ben yaratacağım” anlamına gelir. Fiilin kökü İbranice’de Bara = yaratılmış olarak görünür ve bu Tevrat’ın ilk cümlesidir: “Başlangıçta Tanrı gökleri ve yeri yarattı.”

Avrat hangi dilden gelir?

Etimoloji. Arapçada, awret (Arapça: عورة) genellikle “çıplaklık” anlamına gelen ‘-wr kökünden türemiştir. Farsça, Kürtçe ve Urducada, “avrat” kelimesi Arapça “avret” kökünden türemiştir ve genellikle “kadın” anlamına gelir.

Abrazo hangi dilde?

ABRAZO | İspanyolca’dan İngilizce’ye çevir: Cambridge Sözlüğü.

Kuru apre nedir?

Kuru apreleme, kuru haldeki ürünler üzerinde gerçekleştirilen işlemdir. Kesme, tıraşlama veya yıpratma gibi mekanik eylemleri içerir ve kimyasalların kullanımını içermez. Mekanik apreleme, kesme, sanforlama, sabitleme, presleme ve dekatize etme gibi işlemleri içerir.

Agit ne demek TDK?

Türkçede, ölen bir kimsenin ardından söylenen melodik ve lirik eserlere mersiye denir.

Ases ne demek TDK?

Ases, (Arapça: ‘āss “gece bekçisi”, Türkçe’de çoğul “ases” olarak kullanılır, fakat tekil anlamda.) Osmanlı İmparatorluğu’nda, kamu düzenini sağlamak için geceleri devriye gezen bekçilere verilen unvandı.

Bidat ne demek sözlük?

Hz. Peygamber (s.a.v.)’den sonra ortaya çıkan ve daha önce kendine özgü olan dinî inanç ve amellere yapılan eklemeler veya değişikliklere bid’at denir. Hz. Peygamber’in bu konudaki sert uyarısı göz önüne alındığında, bu kaçınılması gereken bir davranış olarak değerlendirilmiştir.

A posteriori ne demek felsefe?

A posteriori, “takip etmek” anlamına gelen Latince bir felsefi terimdir. Genellikle “sonraki bilgi” anlamında kullanılır ve deneyim ve algı yoluyla edinilen bilgiyi ifade eder. Kant’tan bu yana bilgi felsefesinin temel kavramlarından biridir.

Apriori kime ait?

Aristoteles’in ilk ilkeler ve onlardan türetilen bilgi hakkındaki görüşleri, a priori ve a posteriori arasındaki ayrım için bilinen en eski kaynaklardan biri olarak kabul edilir. A priori ve a posteriori terimlerini kullanan ilk kişi, 19. yüzyıl düşünürlerinden biri olan XIV. Albert le Grande de Saxe’dir.

Abraş hangi dilden?

Arapça brş kökünden gelen bir kelimedir, abraş أبْرَش, “çilli, benekli (at), çalı” anlamına gelir.

Abray ne demek?

Şöhret, şöhret, şöhret, tanınma.

Abraslık ne demek?

Baras: (A) Abraslık. Vücutta beyaz ve benekli lekelere neden olan tedavi edilemez bir hastalık. Kamus-ı Türki’de: “Abraşlık hastalığı. Bu hastalıktan muzdarip olanlar için Abras’tırlar.

Abrar ne demek?

İyi huylu, dürüst ve doğru sözlü kimse anlamına gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Gazikent Escort